Автор: admin
Публикувано на: 19.08.2010 12:46:31

Рейтинг:

Mercedes
Пазарът на електромобили набира все по-голяма скорост, като много компании вече пуснаха свои серийни модели, но Големия удар в този сегмент направи немската компания Mercedes, благодарение на едно стратегическо партньорство.

През месец май немците сключиха договор за сътрудничество с китайската компания BYD, стъпка, която буквално изстреля Mercedes на върха в продажбите на електрички, тъй като правителството на Китай е поръчало цели 100 000 електрически превозни средства от партньорите.

Електрическият автомобил ще е базиран на настоящото поколение на B-Class, но ще се различава от познатия ни F-Cell (на снимките), задвижван от водородна горивна клетка. Доставките на всички екземпляри трябва да бъдат изпълнени до края на 2012г., като все още не се оповестява за какви цели ще бъдат използвани превозните средства.

Mercedes и BYD ще инвестират общо 88 млн. щатски долара в завода за сглобяване на електромобилите, като немците ще отговарят за конструкцията и сигурността на автомобилите, а китайците - за батериите и електромоторите.

Галерия Mercedes F-Cell
Тагове: Mercedes, Mercedes B-Class, BYD
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg