Автор: admin
Публикувано на: 18.06.2009 10:59:52

Рейтинг:

Mercedes

За четвърти път в своята история компанията Mercedes-Benz създава специален автомобил, с който да демонстрира постиженията си в областта на сигурността. Немците не са правили това от далечната 1974 г., когато на изложението в Женева са представили модела ESF 24.

Сега от Mercedes са решили отново да покажат до къде са стигнали с технологиите за сигурност чрез автомобила ESF 2009, които е базиран на S400 Hybrid. Освен това от компанията съобщават, че някои от системите минават през финални тестове и съвсем скоро ще ги видим в серийни автомобили.

ESF 2009 разполага с така наречените „надуваеми метални структури”, които допълнително защитават пътниците при инцидент. Прототипът е оборудван и със странични въздушни възглавници, които предпазват пасажерите от удар един в друг.

Автомобилът е получил също специална въздушна възглавница в пода, която е доста по-твърда от стандартните. Нейните предназначения са когато предусети удар да повдига предницата с 80мм. и да създава по-голямо триене с пътя, което да намали максимално скоростта.

Други интересни иновационни решения в Mercedes ESF 2009 са въздушните възглавници в коланите, „умните гуми”, механизмите, които преместват седалките с 50мм. навътре при удар и др. 


Тагове: Mercedes, Mercedes S-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg