Автор: pavel
Публикувано на: 30.05.2011 19:02:16

Рейтинг:

Mercedes

Кабрио версията на Mercedes SLS ще направи дебют на изложението във Франкфурт през есента, но по-рано този месец немците ни показаха снимки от провеждани с автомобила тестове, а сега са решили да ни разкрият всичко за машината.

За да бъде превърнат в кабриолет обаче, суперавтомобилът е трябвало да загуби основния си чар, а именно – отварящите се нагоре врати, тип чайка. Това се е наложило, за да бъде монтиран мек покрив, който се прибира само за 11сек., като това може да става при скорост до 50км/ч.

Двигателят на автомобила е познатият ни 6.3-литров (6 208 куб. см.), чиято мощност е 571к.с., а максималният му въртящ момент достига 650Нм. От  Mercedes гарантират, че максималната скорост на SLS Roadster ще е ограничена на 315км/ч., както при купето, но не конкретизират какво е времето за ускорение от 0-100км/ч., като споделят само, че то е под 4сек.

Кабрио версията на Mercedes SLS се разработва вече цели три години, тъй като инженерите на компанията е трябвало да подобрят значително устойчивостта на усукване на автомобила, поради липсата на странични колонки. Работено е много също по шумоизолацията в купето.

SLS Roadster е оборудван стандартно със системата за затопляне на главите на водача и пътника AIRSCARF, която вече видяхме при обновения SL и новото поколение на SLK. Освен това са налице подгряващи седалки AMG, облечени във висококачествена кожа, система за безключов достъп KEYLESSGO и най-новото поколение на мултимедийната система COMAND.


Галерия Mercedes SLS AMG Roadster
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg