Автор: admin
Публикувано на: 08.07.2010 10:34:42

Рейтинг:

Mercedes
От Mercedes разпространиха информация за модел 2011 на своя флагман S-Class, който е получил някои технологични нововъведения, като системите Active Blind Spot Assist и Active Lane Keeping Assist. Техните функции са съответно да върнат автомобила в пътното платно, в случай че напусне осевата линия, и да предупредят за наличие на кола в мъртвата точка, ако водачът реши да предприема маневра.

Най-интересната новост при S-Class обаче е въвеждането на модификацията S 350 BlueTEC, която според компанията е най-ефективният сериен представител в цялата история на модела.

Двигателят на автомобила е дизелов, 3.0-литров V6, като мощността му е 258к.с., а максималният въртящ момент достига цели 620Нм. Агрегатът е комбинират със седемстепенна автоматична трансмисия, което гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 7.1сек.

Средният разход на гориво на Mercedes S 350 BlueTEC е 6.8л/100км., а отделяните CO2 емисии – 177гр/км. Тези показатели са достатъчни, за да може автомобилът да отговаря на екологичните норми Euro 6, които ще влязат в сила в ЕС чак през 2014г.

Тайната на ефективността на тази модификация се крие в присадката AdBlue, чиято функция е да се впръсква в отработените газове и да понижава NOx емисиите. За целта е монтиран отделен резервоар, с капацитет 27.5л, който пълен догоре е достатъчен за изминаването на 25 000км.

Поръчки за Mercedes S 350 BlueTEC вече се приемат от дилърите на марката, като неговата цена в Германия започва от 76 270 евро.

Галерия Mercedes S 350 BlueTEC
Тагове: Mercedes, Mercedes S-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg