Автор: pavel
Публикувано на: 12.04.2011 13:40:23

Рейтинг:

Mercedes

Немската компания Mercedes продължава да работи усилено по намаляване консумацията на гориво на своите модели Последното й постижение е върху модификацията S 350 BlueTEC на луксозния седан, която може да се похвали с 9% по-нисък разход.

Автомобилът отново е оборудван с познатия ни дизелов, 3.0-литров, V6 двигател, който е с мощност 258к.с., а максималният му въртящ момент достига 620Нм. Сега обаче той е комбиниран серийно със старт/стоп система, което е основната причина за намаления разход на гориво.

До момента средната консумация на гориво при Mercedes S 350 BlueTEC беше 6.8л/100км., но сега тя е смъкната на 6.2л/100км., а отделяните CO2 емисии вече са 164гр/км., при 177гр/км. преди.

Тази модификация на седана е запазила технологията AdBlue, чиято функция е да впръсква течност в отработените газове и да понижава NOx емисиите. За целта е монтиран отделен резервоар, с капацитет 27.5л, който пълен догоре е достатъчен за изминаването на 25 000км.

Mercedes S 350 BlueTEC отговаря на строгите норми за екология Euro 6, които ще влязат в сила чак през 2014г., а въпреки извършените промени по седана, неговата цена остава непроменена.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg