Автор: vladi
Публикувано на: 15.02.2011 10:05:25

Рейтинг:

Mercedes

След като няколко пъти изтекоха снимки на C-Class Coupe, от Mercedes най-накрая решиха да ни запознаят подробно с автомобила, който ще замести модела CLC в продуктовата гама на компанията и ще направи дебют на изложението в Женева през март.

Предницата на автомобила не се различава по нищо от тази на C-Class седан и комби, а задната му част е с оформление, което е типично за купетата. Интериорът също е идентичен, но отзад има само две седалки.

Двигателите, с които ще се предлага Mercedes C-Class Coupe съвсем нормално са същите като на останалите членове на семейството. Това са три бензинови и два дизелови.

Всички агрегати ще са комбинирани стандартно със старт стоп система и ще са съчетани базово със шестстепенна механична трансмисия, но като опция ще се предлага и седемстепенната роботизирана 7G TRONIC PLUS.

Бензиновите двигатели са два четирицилиндрови, 1.8-литрови (156 и 204к.с.) и един 3.5-литров V6 (306к.с.), а дизеловите са четирицилиндрови с обем 2.1 литра и мощности 170 и 204к.с. На по-късен етап ще бъде въведена и AMG версия, оборудвана с 6.2-литров, V8 агрегат, генериращ 487 к.с.

Най-икономичната модификация на модела е дизеловата 220 CDI BlueEFFICIENCY (170к.с.), която предоставя среден разход на гориво от едва 4.4л/100км. и отделя 117гр/км. CO2 емисии. В същото време автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 8.1сек. и развива максимална скорост от 231км/ч.


Галерия Mercedes C-Class Coupe
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg