Автор: vladi
Публикувано на: 21.12.2010 14:51:56

Рейтинг:

Mercedes

Случайно или не, точно в деня, когато се разбра, че тази година ще е рекордна за Mercedes, немската компания разкри информация за един доста интересен автомобил, който обаче за момента е само прототип.

Дванадесет стажанти в завода на Daimler в Ращат са решили да вкарат огромния 5.5-литров двигател от E 500, чиято мощност е 383к.с., а максималният му въртящ момент достига 530Нм., в непретенциозния B 200 CDI.

Младите инженери са монтирали на така наречения прототип B 55 AMG също седемстепенна скоростна кутия G-Tronic, както и редица системи за безопасност, сред които ABS, ASR и ESP.

От съображения за сигурност, неговата максимална скорост е ограничена на 250км/ч., а на проведени с автомобила тестове той е успял да ускори от 0-100км/ч. за 5.2сек., което позволява Mercedes B 55 AMG да бъде сравняван с доста горещи модели, като Volkswagen Golf R например.

Реализацията на проекта е отнела на дванадесетте стажанти 8 месеца. Те са се постарали да придадат на автомобила типичен вид на AMG модел, като са го оборудвали с 18-инчови джанти, масивен заден дифузер и спортни седалки, а интериорът е облечен с кожа и алкантара.


Галерия Mercedes B 55 AMG Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg