Автор: pavel
Публикувано на: 10.05.2011 09:51:02

Рейтинг:

McLaren

Британската компания McLaren реши да ни запознае със състезателния MP4-12C GT3, който се оказва, че разполага с далеч по-скромна мощност, ограничена поради изискванията на FIA за участие в сериите GT3.

Мощта на двигателя при MP4-12C GT3 е намалена на 500к.с., докато при стандартния модел тя е 600к.с. Автомобилът обаче е получил значителни подобрения по аеродинамиката си, както и намалено тегло, които ще компенсират по-малката мощ.

Седемстепенната SSG трансмисия на MP4-12C при състезателната машина пък е заменена със секвенционална скоростна кутия, разработена съвместно с компанията Ricardo, участвала в разработката и на двигателя.

Автомобилът е получил също спортно окачване, спирачки Akebono, карбонова моноклетка, тежаща само 75кг., 120-литров резервоар, състезателен ABS от Bosch и джанти от кован алуминий. Много интересен е и воланът на състезателната кола, който е като този, използван от Люис Хамилтън през сезон 2009.

От McLaren MP4-12C GT3 ще бъдат произведени първоначално 20 екземпляра, като първите от тях ще се включат в шампионата Blancpain Endurance още на 22 май, когато е състезанието на испанската писта Навара. През 2013-2014 година обаче ще бъдат пуснати още 20 бройки от автомобила.


Галерия McLaren MP4-12C GT3
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg