Автор: admin
Публикувано на: 03.06.2009 09:18:36

Рейтинг:

McLaren
Всеки автомобилен фен си мечтае да притежава McLaren F1, но да имаш такъв автомобил и той да изгори пред очите ти трябва да е доста неприятно!

На 1-ви юни, 53-годишният жител на Минесота Ирв Кеслер карал спокойно своя McLaren F1 по улиците на Санта Роса (Калифорния), когато забелязал, че от 6.1-литровия двигател на возилото, чиято мощност е 627к.с., излизат пламъци. Кеслер незабавно напуснал суперавтомобила и въпреки че пожарникарите бързо изгасили огъня, щетите по неговия McLaren F1 са непоправими, тъй като моделът не се произвежда от 1998г.

Стойността на такъв автомобил според специалисти е около 2 милиона щатски долара, но Ирв Кеслер е бил съобразителен и е застраховал своето бижу за доста по-голяма сума. Американецът ще получи цели 3 милиона долара за опожарената си кола.

От McLaren F1 са произведени едва 100 екземпляра в периода 1992–1998г. 28 от тях са версия GTR, която е предлагана само на частни отбори за участие в сериите GT на FIA и състезанието 24-те часа на Льо Ман. Останалите 76, сред които пет версии LM и три GT, са по улиците на света.

 

 


Галерия Горящ McLaren F1
McLaren F1 за 2 млн. долара изгоря в Калифорния
Тагове: McLaren, McLaren F1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg