Автор: admin
Публикувано на: 13.09.2009 23:59:35

Рейтинг:

Mazda

По случай 20-годишнината на MX-5 (Miata), японската компания Mazda е разработила специална версия на модела, която е наречена Superlight и ще направи дебют на изложението във Франкфурт. Автомобилът представлява типичен спийдстър и е разработен в европейския изследователски център на Mazda в Германия.

Най-забележителното в Mazda MX-5 Superlight е, че тя има много ниско тегло (995кг.) за автомобил от този клас. Това се дължи на изключително леката конструкция на колата, като всички части са изработени от композитни материали като алуминий и карбон.

Автомобилът не разполага със странични огледала, като тяхната функция се изпълнява от едно, разположено на предното табло. Седалките на спийдстъра са ултралеки карбонови, тапицирани с кафява кожа, а над тях са разположени допълнителни барове, осигуряващи по-голяма сигурност на водача и пътника.

Двигателят на Mazda MX-5 Superlight е 1.8-литров, четирицилиндров, с мощност 126к.с., комбиниран с петстепенна механична трансмисия. Автомобилът е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 8/9сек., докато средният разход е 6.3л/100км.

Спийдстърът е получил също спортни всмукателна и изпускателна системи Mazdaspeed, мощни спирачни апарати с четирибутални дебеломери и перфорирани дискове, спортно окачване Eibach и 17-инчови алуминиеви джанти.

В прессъобщението на японския производител на автомобили се посочва, че за момента компанията не планира серийно производство на MX-5 Superlight, но както сме се убеждавали и преди, никога не можем да бъдем сигурни какво да очакваме от Mazda


Галерия Mazda Superlight Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg