Автор: admin
Публикувано на: 12.02.2009 01:10:13

Рейтинг:

Maybach

Maybach Zeppelin DS 7 и DS 8 са били един от най-луксозните автомобили през 30-те години на миналия век. Те са впечатлявали както с вида си, така и с мощта на своите 12-цилиндрови V-образни двигатели, която е била съответно 150 и 200к.с.

Вероятно именно славното минало на тези модели е станало причина Maybach да използва наименованието Zeppelin за лимитираните версии на моделите Maybach 57 S и Maybach 62, които ще представи на изложението в Женева през март.

От двата автомобила ще бъдат произведени общо 100 екземпляра, като поръчките ще стартират още на 3-ти март, а първите доставки ще се осъществят през септември. Цената в Германия на Maybach 57 S Zeppelin ще е 406 000 евро, а на Maybach 62 Zeppelin - 473 200 евро.

Лимитираните лимузини се задвижват от 6.0-литров V12 двигател, чиято мощност е 650к.с., а максималният му въртящ момент достига 1000Нм. Инженерите на Daimler са заменили страничните огледала, като целта е била да се намали шума от въздушния поток.

Други нововъведения са специално разработените за модела 20-инчови джанти и емблема на предния капак, която е с надпис Zeppelin. В интериора правят впечатление изисканият коженият салон, комбиниран с декоративни елементи в черен пиано лак, и наличието на две сребърни чаши за шампанско. 

За най-капризните клиенти ще се предлагат като опции всевъзможни екстри, най-екстравагантната от които е ароматизаторът, който виждате на някои от снимките. Той е разработен от парфюмерийната компания Givaudan, а цената му е 3 950 евро.


Галерия Maybach Zeppelin
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg