Автор: admin
Публикувано на: 17.12.2008 00:35:38

Рейтинг:

Marussia

Днес в Москва се състоя премиерата на първия руски сериен суперавтомобил, в чието разработване е участвал руският актьор и бивш състезател Николай Фоменко.

Спортното возило, получило наименованието Marussia, е с много опростена конструкция, която позволява външните панели да се заменят като тези на мобилните телефони. Според Фоменко, така се спестяват много пари от разработване на метални елементи и клиентите ще могат да сменят цвета на автомобила си когато пожелаят.

Двигателят на Marussia е 3.5-литров, V6, който се използва при автомобилите на Renault и Nissan, като в зависимост от модификацията неговата мощност е 240 или 298к.с. Колата ускорява от 0-100км/ч. за 5 секунди и развива максимална скорост от над 250км/ч.

В серийното оборудване на руския суперавтомобил са включени LCD дисплей, безжичен високоскоростен достъп до Интернет, базиран на технологията WiMAX, климатик, телефон с Bluetooth и три камери, една от които постоянно следи какво става около колата.

Годишният капацитет за производство на Marussia ще е 2 800 бройки, като продажбите на модела ще стартират още в началото на 2009г. Все още не се съобщава каква ще е цената на руската машина.

Източник: lenta.ru 


Галерия Marussia
Тагове: Marussia, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg