Автор: pavel
Публикувано на: 22.07.2011 09:58:41

Рейтинг:

Малките

От 11 до 15 юли, в серия от демонстрации за първи път в България бяха представени S.M.A.R.T. системите за репаратура на автомобили от HBC System. Демонстрациите се проведоха в специално оборудвания автомобилен център на Сенакс ООД – изключителен представител за България на всички продукти на HBC System от април тази година.

Датската компания HBC System Smarttool Production е семейна фирма с дългогодишни традиции и утвърдено име в разработването, производството и продажбата на цялостни иновативни системи и решения за поправка на малки и средни щети върху отделни елементи на автомобила – стъкло, тапицерия, джанти, боя, броня. Става въпрос за  т.нар. S.M.A.R.T. технологии (Small, Medium, Area, Repair Technology) - доказали своята ефективност в редица държави в цяла Европа, получили признанието на водещите производители на автомобили, тествани и хомологизирани от  Mercedes, Smart, Maybach, Mc Laren, Porsche, Ford, Volvo, Honda.

„Това е пазар, който ще продължава да расте”, коментира генералният мениджър на компанията Хенрик Кристенсън. „Резултати от проучване сочат, че 40 % от всички коли имат малки и средни повреди на детайли от интериора или екстериора. Едновременно с това непрекъснато се увеличава търсенето на нови, ценово ефективни методи за поправка и системите, които предлагаме са отлично решение и отговор на това търсене. С време за извършване на репаратурата не повече от час и разход, далеч по-нисък от подмяната на целия компонент, S.M.A.R.T. системите са вече предпочитана алтернатива на традиционните методи за поправка в Европа.”

В центъра на демонстрациите беше основният продукт на HBC System – „всичко в едно” (Smart Repair Trolley).  S.M.A.R.T. експерти от Дания показаха пред гостите на събитието как с помощта на включените в нея групи продукти може да се предотврати скъпоструваща цялостна смяна на предно стъкло, напълно да се възстанови сцепена кожена тапицерия на седалка, надраскана предна броня и ударена джанта. И всичко това в рамките на час и половина. Напълно оборудваните SMART Repair Trolleys са разработени за квалифицирани специалисти SMART Repair. Съдържат всички необходими системи за пълна висококачествена поправка на текстил, кожа и винил, пластмасови повърхности, за ремонт на броня, репаратура на стъкло и джанти, PDR инструменти (инструменти за премахване на вдлъбнатини без боядисване), система за смесване на цветове за перфектен завършек на репаратурата. Включени са и всички необходими инструменти – въздушна четка, електронна везна, пистолет за запълване на цепнатини и други. Всичко е подредено в здрава, заключваща се количка с 6 отделения на колелца, която много лесно може да се премества в работното помещение.

Сред  показаните продукти и решения специално внимание заслужава Комплектът за съответствие на цветовете. Той гарантира перфектния завършек при процедурите за репаратура, извършвани със S.M.A.R.T. системите. HBC системата - Smarttool за съответствие на цветовете предoставя вълнуващо решение на стария проблем за получаване на нов цвят, който точно и незабележимо да се слее със съществуващия оригинален панел. С помощта на съвременен софтуер за анализ на цвета и с професионален спектрофотометър може да се осигури точната “рецепта”за постигане на идеално съответствие на цвета всеки път.

Интерес предизвика и иновативната Система H, UV-C & озон технология за премахване на неприятни миризми. Система H за премахване на неприятни миризми и гъбички използва патентованата UV-C & озон технология, която напълно елиминира лошите миризми. Тя е удостоена с награда от ЕС в категорията “по-чиста технология”.

Цел на посещението на HBC System в България, освен официалното представяне на системите пред българската аудитория, беше провеждането на тренинг, който сертифицира български специалисти да използват продуктите на компанията и да провеждат следпродажбени обучения на клиенти. Обученията са част от политиката на датската компания. Те се възприемат като  неразривна част от самите системи за репаратура  и сигурен начин, че ще се използват всички предимства и възможности на новите инструменти. По специално разработена схема на принципа „учене чрез практика” бяха обучени и сертифицирани 10-ма български S.M.A.R.T. специалисти.


Галерия HBC System
Малките повреди вече не са голям проблем с HBC System
Малките повреди вече не са голям проблем с HBC System
Малките повреди вече не са голям проблем с HBC System
Малките повреди вече не са голям проблем с HBC System
Малките повреди вече не са голям проблем с HBC System
Тагове: Други, HBC System
Читателски коментари

Andoni Minchev - siso_fiata@abv.bg 2015-03-27 08:28:28 0 отговори

Andoni Minchev - siso_fiata@abv.bg

Syper e tazi sistema nonemie qsno kolko shte stryva tova obychenie i kolko vreme

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg