Автор: admin
Публикувано на: 20.10.2009 00:05:26

Рейтинг:

Lotus

Lotus са подготвили специална версия на модела Exige, която ще дебютира на предстоящото международно изложение в Токио. Автомобилът е наречен Scura и се отличава с матово черен цвят на купето и линии в черен металик, минаващи по цялата му дължина, както и зад двете врати.

Lotus Exige Scura е получил допълнителни предна устна и въздушни отвори на предния капак, модифицирани странични вуздухозаборници, нов заден дифузер, масивен спойлер на задния капак и олекотени джанти в матово черен цвят, облечени с високопроизводителни гуми Yokohama A048 LTS.

Интериорът на Exige Scura също е издържан в тъмни цветове, но тук те са комбинирани със светли под, скоростен лост и декорации по волана, таблото и вратите. Централната конзола и седалките на автомобила са изработени от карбон, като последните са облечени с велур.

Черното купе разчита на 1.8-литров двигател на Toyota, чиято мощност е 260к.с. при 8 000об/мин., а максималният му въртящ момент достига 236Нм. при 6 000об/мин. Задвижването се предава към задните колела, посредством шестстепенна механична трансмисия.

Теглото на Exige Scura е с 22кг. по-ниско от това на стандартния модел, благодарение на използваните за изработката на някои части олекотени материали. Компанията твърди, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.1сек., от 0-200км/ч. за 9.9сек. и развива максимална скорост от 245км/ч. В същото време средният разход на гориво е 8.5л/100км., а отделяните CO2 емисии – 199гр/км.

От Lotus Exige Scura ще бъдат произведени само 35 бройки в световен мащаб, като поръчки за него ще се приемат от 21-ви октомври. Автомобилът ще се предлага в Европа, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Тайланд, Тайван, Хонг Конг, Южна Корея, Сингапур, Индонезия и Малайзия, а цената му в Германия ще е 60 000 евро. 


Галерия Lotus Exige Scura
Читателски коментари

Skalata 2009-10-20 11:11:12 0 отговори

Skalata

Mnogo iak sa go napravili.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg