Автор: vladi
Публикувано на: 24.02.2011 10:17:07

Рейтинг:

Lotus

Британската компания Lotus представи олекотена версия на своя модел Elise, която е наречена Club Racer и ще направи дебют на изложението в Женева, отварящо врати следващата седмица.

По принцип, Lotus Elise е един от най-леките спортни автомобили, като теглото му е само 876кг., но инженерите на компанията са успели да го намалят с още 24кг. при Elise Club Racer.

От  Lotus споделят, че са постигнали ниското тегло чрез замяна на стандартния акумулатор с по-лек и на емблемите със стикери, както и чрез премахване на някои компоненти, като централно заключване, част от изолацията и мекия покрив.

Освен с ниското си тегло, Elise Club Racer може да се похвали и с това, че е първият автомобил на Lotus, оборудван със спортен режим на системата DPM (Dynamic Performance Management), даващ възможност дори на неопитни водачи да се чувстват сигурни на писта.

Двигателят на автомобила е познатият ни 1.6-литров на базовия Lotus Elise, чиято мощност е 134к.с. Цената на спортната кола ще започва от 34 450 евро, а наличните цветове за каросерията ще са Sky Blue, Saffron Yellow, Ardent Red, Aspen White, Matt Black и Carbon Grey.


Галерия Lotus Elise Club Racer
Lotus Elise Club Racer примамва с по-ниско тегло
Lotus Elise Club Racer примамва с по-ниско тегло
Тагове: Lotus, Lotus Elise
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg