Автор: admin
Публикувано на: 18.11.2010 10:51:23

Рейтинг:

Лос
Моделът Cayman на немската компания Porsche продължава да се  развива успешно. Неговата последна версия е наречена Cayman R и прави дебют на международното изложение в Лос Анджелис.

Автомобилът е базиран на Cayman S, но се отличава от него с по-голяма мощност и по-ниско тегло, благодарение на които е подобрена динамиката му. Цената на машината  в Германия ще започва от 69 830 евро, а продажбите и ще стартират през февруари 2011-та.

След като инженерите на Porsche са извършили някои подобрения по 3.4-литровия двигател на автомобила, неговата мощност е нараснала от 320 на 330к.с. В комбинация с шестстепенна механична трансмисия, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.0сек., а ако тя е седемстепенна PDK това става за 4.9сек.

Клиентите ще имат възможност да оборудват своето Porsche Cayman R с пакета Sport Chrono, който ще им гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 4.7сек. Максималната скорост, развивана от автомобила пък достига 282км/ч., като тя не зависи от този пакет.

Въпреки отличната си динамика, Cayman R е доста икономичен, като средният разход на гориво, който дава е 9.7л/100км. при механична трансмисия и 9.3л/100км. при тази с двоен съединител.

Основна роля за подобреното ускорение и оптимизирания разход на гориво играе намаленото с цели 55кг. тегло, в сравнение с Cayman S, като Cayman R тежи 1 295кг. То е постигнато чрез 19-инчови олекотени джанти, който са най-леките, монтирани някога в серийно Porsche, а акумулаторът е заменен с литиево-йонна батерия.

Porsche Cayman R има и някои други отличителни черти. Сред тях са задното крило, черните огледала и лайсни около фаровете, надписите Porsche от двете страни на автомобила и модифицираното окачване, намалило клиренса с 20мм.


Галерия Porsche Cayman R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg