Автор: admin
Публикувано на: 29.05.2009 01:01:14

Рейтинг:

Lexus

Британското издание Auto Express публикува на своя сайт нова информация за Lexus LF-A, получена от близки до компанията източници. От Lexus разкриха още през октомври, че двигателят на LF-A е 4.8-литров с мощност 550к.с., комбиниран с шестстепенна роботизирана трансмисия.

Според Auto Express, прототипът на Lexus LF-A е вдигал 320км/ч., но това не е устройвало управата на компанията и автомобилът е бил върнат за доработка. След извършени леки подобрения по двигателя и аеродинамиката на колата, тя вече е в състояние да развива 350км/ч.

Очаква се Lexus LF-A да бъде пуснат в ограничена серия от 500 екземпляра, като първите продажби в Европа са предвидени за края на годината. Според Auto Express, цената на модела във Великобритания ще е в порядъка 140 000 - 190 000 лири стерлинги.

Автомобилите, който виждате на снимките са от състезателната версия на Lexus LF-A, която участва в надпреварата „24-те часа на Нюрбургринг”, провела се миналия уикенд, като производственият модел ще се различава от нея по броните, фаровете и радиаторната решетка. 


Галерия Lexus LF-A Race Car
Lexus LF-A развива 350км/ч.
Lexus LF-A развива 350км/ч.
Lexus LF-A развива 350км/ч.
Тагове: Lexus, Lexus LF-A, Lexus LFA
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg