Автор: pavel
Публикувано на: 18.07.2011 09:50:45

Рейтинг:

Land

Британската компания Land Rover реши да ни запознае с модели 2012 на Discovery и Range Rover Sport, които са претърпели както козметични, така и механични промени.

Може би най-интересната новост при двата SUV модела е модернизираният 3.0-литров дизелов двигател, чиято мощност е нараснала от 245 на 256к.с., а максималният му въртящ момент вече достига 600Нм.

Важно е също, че агрегатът вече ще се комбинира с новата осемстепенна автоматична трансмисия на ZF, която има голяма заслуга за намаляване консумацията на гориво и отделяните CO2 емисии.

От Land Rover твърдят, че средният разход на гориво и при двата модела е смъкнат до 8.8л/100км., като същевременно ускорението от 0-100км/ч. при Discovery става за 9.3сек., а максималната скорост достига 180км/ч. За Range Rover Sport 2012 все още липсват данни за динамиката му.

Козметичните промени при автомобилите са почти незабележими, но при Discovery са налице няколко модела 19 и 20-инчови джанти с нов дизайн, а като опция се предлага първокласна 825-ватова аудио система Harman Kardon. Клиентите също така ще имат възможност да избират между няколко нови пакета.
 
Освеженият Range Rover Sport може да се похвали с автоматично отваряща се врата на багажното отделение и ново поколение климатична инсталация. Върховата модификация на модела с 5.0-литров V8 двигател (510к.с.) пък е оборудвана с нови 20-инчови джанти и е с променена радиаторна решетка.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg