Автор: admin
Публикувано на: 15.11.2010 21:15:26

Рейтинг:

Lamborghini
От Lamborghini все още не разкриват заместника на модела Murcielago, който по последни данни ще се нарича Aventador, а не както се предполагаше първоначално Jota, но за сметка на това от компанията разпространиха информация и снимки на новия двигател, с който ще е оборудван автомобилът.

Агрегатът е наречен L539, като той е V12 с работен обем 6.5 литра, а габаритите му са 665мм. височина, 848мм. широчина и 784мм. дължина, а теглото му е 234кг. Неговите цилиндри са разположени под ъгъл от 65 градуса, като диаметърът им е 95мм., а ходът на буталото - 76.5мм.

Двигателят доставя мощност от 700к.с. при 8 250об/мин., докато максималният му въртящ момент достига 690Нм. при 5 500об/мин. Той е комбиниран с иновативна скоростна кутия със седем степени и двоен съединител, която сменя предавките два пъти по-бързо от познатите ни трансмисии с двоен съединител.

Тайната на новата скоростна кутия се крие в технология, която е подобна на двойния съединител, но действа на друг принцип. Водачът може да избира между трите режима на шофиране Strada, Sport и Corsa, като при първия предавките се сменят сами, вторият е предназначен за по-спортно шофиране, а последният е препоръчително да се използва само на писта.

Въпреки че все още липсват официални данни за Lamborghini Aventador, според спекулациите, автомобилът може да ускорява от 0-100км/ч. за 2.9сек. и да развива максимална скорост от 350км/ч., а очакванията са цената му да е около 350 000 евро.

Галерия Lamborghini V12 Engine
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg