Автор: admin
Публикувано на: 15.11.2010 09:16:36

Рейтинг:

Lamborghini
Концепцията Sesto Elemento на Lamborghini, която е наречена на шестия елемент в Менделеевата таблица – въглерод (карбон), се превърна в най-голямата звезда на изложението в Париж.

Това е накарало италианския производител на суперавтомобили да вземе решение за вкарване в производство на Sesto Elemento, или поне така твърди френското телевизионно предаване Auto Moto.

Според информацията, от Lamborghini Sesto Elemento ще бъдат произведени между 7 и 10 екземпляра, но за да се доберете до някой от тях първо ще ви е необходима сумата от 2.5 млн. евро и второ ще трябва да имате доста солидни връзки в компанията.

Припомняме ви, че концепцията е оборудвана с 5.2-литровия V10 двигател на Gallardo LP570-4 Superleggera, чиято мощност е 570к.с. Благодарение на теглото си от едва 999кг. обаче, Sesto Elemento може да се похвали с феноменална динамика.

По данни на Lamborghini, суперавтомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 2.5сек. което е с 0.9сек. по-бързо от Gallardo LP570-4 Superleggera, а максималната скорост без никакъв проблем достига 300км/ч., но вероятно тя е била ограничена от съображения за сигурност.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg