Автор: vladi
Публикувано на: 08.05.2011 22:40:03

Рейтинг:

Lamborghini

Докато погледите на всички фенове на суперавтомобилите са насочени към Lamborghini Aventador, италианският производител на спортни коли хвърля огромни усилия в разработката на серийна версия на концепцията Sesto Elemento, представена на изложението в Париж през миналата есен.

Информацията е на немското издание Auto Motor und Sport, което се позовава на собствени източници и дава гаранция, че тя е вярна. Споменава се дори цена за серийния модел от 1.9 милиона евро.

В статията се посочва, че от Lamborghini Sesto Elemento ще бъдет произведени много малко екземпляри, като все още не е решено дали те да бъдат 10 или 20, а първите собственици на модела ще получат ключовете за колите си още тази есен.

Припомняме ви, че концепцията Sesto Elemento тежи само 999кг. и е оборудвана с 5.2-литров V10 двигател, доставящ мощност от 570к.с. и максимален въртящ момент 540Нм.

Причината за ниското тегло на автомобила е използването на карбон и пластмаса, подсилена с карбонови нишки, за изработката на много от елементите, включително на каросерията, предната рама и части по окачването.

Lamborghini Sesto Elemento ускорява от 0-100км/ч. за 2.5сек., а максималната му скорост е ограничена на 300км/ч. от съображения за сигурност, но при серийната версия това може и да отпадне, тъй като ще бъдат извършени редица промени, гарантиращи стабилността на машината.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg