Автор: admin
Публикувано на: 20.11.2008 09:31:51

Рейтинг:

LA

На автоизложението в Лос Анджелис Lexus разкри третото поколение на модела RX. Външно автомобилът е получил няколко козметични промени, включително вдлъбнатини в долната част на вратите и „L-Finesse” лайсни около страничните прозорци.

Интериорът на новия Lexus RX може да се похвали с по-модерно табло и с така наречения от компанията "dual-zone cockpit design". Въпреки предварителните слухове, че моделът ще стане седемместен, той си остава с пет места, но вътрешното пространство е по-просторно, благодарение на по-големите габарити на автомобила.

Lexus ще предлагат новия RX във версиите 350 и 450h, като и двете се захранват от 3.5-литров двигател, но при втория той е комбиниран с хибридна система. Мощността при RX 350 е 275к.с., докато при RX 450h достига 295к.с., заедно с тази на електромотора.

Lexus са добавили две нови системи на RX 450h, които повишават неговата ефективност. Първата позволява на агрегата да изстива по-бавно, когато автомобилът работи на електромотор, а втората охлажда изпусканите газове, като по този начин намалява загубите на двигателната помпа.

Хибридният RX 450h също получава собствен уникален стайлинг, отличаващ го от RX 350. Автомобилът е с различни предна броня, радиаторна решетка и задни светлини, емблеми Lexus на син фон, 19-инчови джанти, тонирани в синьо фарове и по желание на клиента може да бъде поръчан с LED светлини.

Продажбите на Lexus RX 350 в САЩ ще стартират през февруари 2009г., а тези на RX 450h - месец по-късно. Европейските фенове на марката ще трябва да почакат до лятото, когато и двете версии ще се появят на Стария континент. 


Галерия Lexus RX 350 и RX 450h
Тагове: LA Auto Show, Lexus, Lexus RX
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg