Автор: admin
Публикувано на: 01.11.2009 22:48:25

Рейтинг:

Концептуално

Американското перформанс подразделение на Subaru - SPT (Subaru Performance Tuning) е подготвило най-малко три модела за предстоящото тунинг изложение SEMA 2009, което ще се проведе тази седмица.

За момента са разпространени снимки само на част от специалната Impreza WRX STI SPT и на интериора на концепцията Legacy VIP, в който ни направи силно впечатление наличието на мартеница, окичена на огледалото за обратно виждане.

Все още не знам дали българин е участвал в създаването на концептуалното Subaru Legacy VIP, но определено ще следим този автомобил, за да разберем откъде е дошла идеята за мартеницата. Колата е оборудвана с 2.5-литров турбодвигател, с мощност 265к.с. и максимален въртящ момент 350Нм. Задвижването се предава към четирите колела, чрез системата Continuous Symmetrical All-Wheel Drive, а скоростната кутия е шестстепенна механична.

Subaru Impreza WRX STI от SPT също разчита на 2.5-литров турбоагрегат, но той е боксеров и неговата мощност е увеличена от стандартните 305 на 315к.с. при 6 000об/мин., а максималният му въртящ момент вече достига 393Нм. при 4 000об/мин. Предаването отново се осъществява чрез шестстепенна механична трансмисия и също е към четирите колела.

Третата концепция, която SPT са подготвили за SEMA 2009, е наречена Parts Delivery Van и е базирана на ван от 1969г. Тя разчита на 356-кубиков (0.4-литров) двуцилиндров двигател, който е с мощност 25к.с. и максимален въртящ момент 34Нм. Теглото на автомобила е едва 431кг., а по данни на компанията разходът му на гориво е впечатляващо нисък. 


Концептуално Subaru Legacy с мартеница на SEMA 2009
Концептуално Subaru Legacy с мартеница на SEMA 2009
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg