Автор: pavel
Публикувано на: 10.03.2011 21:19:24

Рейтинг:

Концепция

Индийската компания Tata Motors, която произвежда един от най-евтините автомобили в света – Nano, изненада приятно посетителите на изложението в Женева с много добре изглеждаща концептуална разработка.

Автомобилът е наречен Tata Pixel Concept и няма нищо общо с непретенциозния Nano не само на външен вид, но и като функционалности. От компанията твърдят, че въпреки компактните му размери, в него има достатъчно място за четирима възрастни.

Концепцията е изградена върху платформата на Nano, а двигателят и е трицилиндров дизелов, с работен обем 1.2 литра. Автомобилът разполага със старт/стоп система и гуми с ниско съпротивления, благодарение на които разходът на гориво е само 3.4л/100км.

Tata Pixel Concept е оборудван и с иновативна система за завиване, която се нарича Zero Turn toroidal traction-drive. Ако се окаже надеждна, тя може да предизвика истинска революция, тъй като с нея радиусът на завой е едва 2.6 метра.

Длъжни сме да споменем, че концептуалният автомобил разполага с много интересни отварящи се нагоре врати, обединени в едно предно стъкло и покрив, както и с мултимедийна система,позволяваща свързаност с iPad и смартфон.


Галерия Tata Pixel Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg