Автор: admin
Публикувано на: 17.12.2009 15:27:53

Рейтинг:

Кметът
Кметът на Лондон, Борис Джонсън, днес избра автомобилът, който да представи поколението превозни средства с ултра ниски вредни емисии, а именно Mitsubishi i-MiEV. Изпълнителният директор на Mitsubishi Motors в Обединеното кралство, Ланс Брадли, коментира: „Като един от първите производители на масови електромобили, ние сме повече от радостни да предоставим i-MiEV за ползване по време на Форума в Копенхаген”.

Обсъждайки Форума на ООН за климатичните промени в Копенхаген (COP15), кметът на Лондон заяви: „Пред нас се задава златна ера на чист, зелен, електрически превоз и Лондон е подготвен много по-добре от останалите градове, за да я посрещне при подходящите условия.”

Кметът се обърна към градоначалници от целия свят, за да представи напредналите планове на Лондон за превръщане на електрическите автомобили в ежедневие на столицата. Лондон играе ключова роля в коалицията на големите градове, които си сътрудничат в посока на създаване на масов глобален пазар за електромобили чрез спазване на общи отговорности.

Обявявайки, че до 2015г. всеки лондончанин ще бъде най-много на миля разстояние от станция за зареждане на електромобили, кметът разкри своите детайлни планове за изграждане на такава инфраструктура, която да подкрепя масовото ползване на електромобили с нулеви вредни емисии.

Изграждането на станции за зареждане на електромобили е първата значима стъпка в плана на кмета на Лондон за превръщане на града в електрическа столица на Европа. Стратегията демонстрира как до 2015г. в Лондон ще функционират 2 500 такива станции (500 по улиците и 2 000 на публичните паркинги). Публични станции за бързо зареждане ще бъдат инсталирани на ключови места из пътната мрежа и магистралните бензиностанции като част от стратегическата мрежа.

„Имаме незабавна нужда да се справим със значителна и необратима промяна в климата, но това не бива да наруши темпото на ежедневието ни. Бих искал да предприемем радикални, но практични стъпки към спестяването на електроенергия. Електромобилите са точният пример за това как технологията може да ни предостави решение за най-голямото предизвикателство на нашето поколение.”, добави кметът Джонсън.

Кметът на Лондон избира i-MiEV, по време на COP15
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi i-MiEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg