Автор: admin
Публикувано на: 17.07.2009 00:21:17

Рейтинг:

Kia
Следвайки стъпките на компанията майка Hyundai, която наскоро въведе на пазара първия си хибриден модел Elantra LPI Hybrid, и Kia стартира продажбите на Forte LPI Hybrid.

Съвсем в реда на нещата, хибридната технология на Forte LPI Hybrid е абсолютно идентична с тази на Elantra LPI Hybrid. Системата се състои от 150-киловатов електромотор, CVT скоростна кутия и 1.6-литров бензинов агрегат, работещ и на газ.

В сравнения със стандартния Forte, неговата хибридна модификация е получила подобрена аеродинамика, благодарение на което коефициентът на челно съпротивление е намалял от 0,29 на 0,26. Това е постигнато чрез нови брони, странични престилки, алуминиеви джанти, заден спойлер и плоско дъно.

Според представители на Kia, Forte LPI Hybrid може да измине 21.5км. с един литър бензин, което ще рече разход от 4.7л. на 100км. пробег, докато с 1 литър втечнен газ автомобилът изминава 17.2км.

За момента Forte LPI Hybrid няма да се продава на други пазари, освен на южнокорейския. От Kia заявиха, че работят върху plug-in хибриди с бензинови двигатели, които обаче ще стигнат до Европа чак през 2013г.

Галерия Kia Forte Hybrid
Kia пусна първия си хибриден модел
Тагове: Kia, Kia Forte
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg