Автор: the_fallen
Публикувано на: 17.12.2010 12:52:26

Рейтинг:

Какво

Немската компания BMW реши да ни запознае с новостите, които ще настъпят в моделната и гама през пролетта на 2011 година. Те включват обновяване на 1-Series купе и кабриолет, въвеждане на новото BMW 320d Touring EfficientDynamics Edition и M-пакет на X3.

Обновените 1-Series Coupe и 1-Series Cabrio идват с модификации по дизайна, оптимизирана аеродинамика и атрактивни компоненти в оборудването. Типичният за марката характер е подчертан от динамичната, оформена по нов начин предна броня. Централният въздухозаборник под бронята е още по-впечатляващ, благодарение на черната декоративна преграда. Интегрираните в бронята фарове за мъгла и новите, разположени силно встрани вертикални въздухозаборници подчертават спортното излъчване на автомобила.

По време на движение, новите вертикални отвори за въздуха в предната броня, чрез отвеждане на въздуха по специални канали към калниците, създават въздушни завеси или т.нар. Air Curtains. Те служат за оформяне на въздушния поток по начин, който намалява аеродинамичното съпротивление на предните колела. Air Curtains са още един важен елемент от технологиите на BMW EfficientDynamics, който в съчетание с регенерацията на спирачната енергия, функцията Авто Старт Стоп, индикаторът за смяна на предавките, както и работещите само при нужда спомагателни агрегати служи за намаляване разхода на гориво и нивата на вредни емисии.

Атрактивността на обновените 1-Series Coupe и 1-Series Cabrio се засилва и от модифицирания дизайн на фаровете и задните светлини. Фокусът върху пътя е подчертан от акцентираща бленда в горната част на двойните фарове. L-образните задни светлини вече са особено изразителни, благодарение на корпуса в червено. Неподражаемият нощен дизайн се осигурява от ксеноновите фарове с интегрирани дневни LED светлини отпред и LED-светлинните блокове в стоповете.

Свежи акценти се поставят и от разширения избор на външни цветове и дизайна на джантите. Цветовете Vermillion red (червен металик) и Marrakesh braun (кафяв металик) още по-силно подчертават ексклузивното излъчване на BMW 1-Series Coupe и 1-Series Cabrio. Разширен е изборът на колела - новите 17-инчови алуминиеви джанти с дизайн Streamline, както и 18-инчовите алуминиеви с различен размер гуми на предния и задния мост и V-образен дизайн на спиците, подчертават неподражаемите характеристики на двата модела, като единствените със задно задвижване в компактния клас. Дори и базовият модел BMW 118i Cabrio вече се оборудва серийно с 16-инчови алуминиеви джанти с V-образни спици.

Спортно-ексклузивната атмосфера на интериора вече е още по-изразителна, благодарение на новите, прецизно подбрани материали. За тази цел е преработена почти напълно и програмата от тапицерии на седалките и декоративните елементи. Новите опции по отношение на тапицериите за 1-Series Coupe и 1-Series Cabrio  включват текстилната тапицерия „Network“ в цвят Magma braun и кожените варианти „Boston“ Oyster и „Boston“ Savannebeige. Другите нови опции са спортният кожен волан с лостчета за превключване на предавките, който по избор се предлага и в M спортен вариант.

От пролетта на 2011г., BMW 320d EfficientDynamics Edition ще се предлага и в комби вариант. С въвеждането на пазара на новата модификация BMW Group отново подчертава водещата си роля в процеса за понижаване на нивата на вредни емисии и разход на гориво.

BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring развива мощност от 163к.с. и изразходва само 4,3л/100км. при тестовия цикъл на ЕС (114гр/км. СО2). Това е възможно благодарение на използваните технологии за повишаване на ефективността, включително специфичен дизайн на двигателя. Комбито се задвижва от четирицилиндров дизелов агрегат от най-ново поколение с директно впръскване и турбокомпресор. Направени са подобрения, които ефикасно компенсират всички колебания при ниски обороти, като така двигателят се отличава със забележителна мощност още при ниски обороти. Плавното движение без вибрации осигурява изключителен комфорт и провокира по-продължително използване на висока предавка. Изработеният изцяло от алуминий агрегат разгръща максималния си въртящ момент от 380Нм. още при 1 750об./мин и ускорява от 0 до 100км/ч. за 8,3 секунди. Максималната скорост е 223км/ч. Всичко това е комбинирано с вместимост на багажника до 1 385 литра.
    
Както всички нови модели на BMW и 320d EfficientDynamics  Edition Touring е серийно оборудван с всички компоненти от концепцията BMW EfficientDynamics. Функции като Регенерация на спирачна енергия (Brake Energy Regeneration), Авто Старт/Стоп (Auto Start Stop), Индикатор за смяна на предавките, автоматичен климатичен компресор, Електрически сервоусилвател и електромотор на EPS системата, които изразходват енергия само при нужда, активно охлаждане, чрез контрол на въздушните клапи и гуми с намалено съпротивление при търкаляне, допълнително подобряват ефективността. BMW 320d ЕfficientDynamics Touring е оборудвано също с филтър за дизелови частици близо до двигателя.

Новото BMW X3 продължава успешната история на своя продаден в над 600 000 екземпляра по целия свят предшественик с още по-голяма пъргавина, оптимизиран комфорт на возене и увеличено предлагане на място. Новото X3, което се произвежда в завода на BMW в Спартанбърг, Южна Каролина (САЩ), ще се предлага от пролетта на 2011г. с още два шестцилиндрови двигателя. BMW X3 xDrive30d застава на старта с шестцилиндров дизелов агрегат с мощност 258к.с. и също като четирицилиндровото BMW X3 xDrive20d предлага най-доброто съотношение между динамични характеристики и разход на гориво в своя клас. Новото BMW X3 xDrive28i е оборудвано с трилитров атмосферен двигател с VALVETRONIC и също развива мощност от 258к.с. Със серийното двойно задвижване BMW xDrive, както и с четирите модерни двигателя (включително BMW X3 xDrive35i с 306к.с.) този Sports Activity Vehicle поставя нови мащаби на фона на конкурентите си.

М спортният пакет за новото BMW X3 ще се предлага от пролетта на 2011г. Предложението, разработено специално за новия Sports Activity Vehicle от BMW M GmbH, осигурява особено интензивно усещане при шофиране. М спортният пакет включва висококачествени компоненти в областта на окачването, аеродинамиката, екстериора и интериора. Сред тях са М аеродинамичен пакет, М алуминиеви джанти и оформление на интериора, осигуряващо максимално удоволствие при шофиране. Това гарантира още по-интензивна динамика, която е съчетана с ярка визия.

Благодарение на допълнителните новости при моделите и оборудването, продуктовата палитра на BMW е още по-многостранна, актуална и атрактивна. Такива са например новите аксесоари като воланите с лостчета за превключване за моделите от BMW 1-Series, пълноцветният BMW Head-Up дисплей за BMW 5-Series и WLAN-Hotspot-а за телефона в задната част на BMW 7-Series.

През пролетта на 2011-та се разширява и гамата от модификации на различни модели, които могат да се комбинират със системата за задвижване xDrive. Това са BMW 535i xDrive, 530d, 530d xDrive Touring, а самата петица ще получи множество нови възможности за персонализация.

За пръв път след представянето на MINI Connected, BMW Group предлага подбрани апликации за iPhone за интегрирано ползване в автомобила. По този начин всеобхватните предложения на BMW ConnectedDrive се допълват с още една, уникална сред конкурентите функция. Това позволява на BMW още веднъж да подчертае водещата си роля при възможностите за връзка на автомобила с външния свят. От пролетта на 2011г. това предложение за подобрена интеграция на Apple iPhone ще е на разположение при новите 1-Series Coupe и 1-Series Cabrio. С него за пръв път на дисплея на автомобила ще могат да се изобразяват функции като Facebook, Webradio или Twitter и да се управляват с контролера на iDrive.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg