Автор: vladi
Публикувано на: 07.03.2011 21:33:21

Рейтинг:

Женева

След като възкръсна, шведската марка Saab определено върви в правилна посока, като доказа това за пореден път на изложението в Женева, където представи впечатляващата си концептуална разработка PhoeniX.

Автомобилът има ясна цел, а тя е да покаже каква посока ще следва дизайнът на бъдещите модели на марката. Негов автор е Джейсън Кастриота, познат ни като създател на Ferrari P4/5 by Pininfarina и Bertone Mantide.

Футуристичната концепция, наподобяваща формите на летателен апарат, е вдъхновена от първия автомобил на Saab, познат като Ursaab. Тя представлява 2+2-местно купе, което със сигурност няма да влезе в серийно производство, но затова пък голяма част от технологиите в него ще видят бял свят.

Така например, шведите са разработили нова инфоразвлекателна платформа, която е наречена IQon и използва операционната система Google Android. Тя ще предлага директен достъп до интернет и ще се появи в моделите на Saab още през 2012-та.

Двигателят на Saab PhoeniX е бензинов, 1.6-литров, тубро, изцяло алуминиев. Неговата мощност е 200к.с., а максималният му въртящ момент достига 250Нм. Автомобилът обаче е оборудван и с малък електромотор на задния мост, чиято мощ е 34к.с.

Концепцията всъщност разполага с 4x4 система, тъй като агрегатът с вътрешно горене се грижи за задвижването на предните колела, а електрическият - на задните. От Saab твърдят, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.9се., като същевременно средният му разход на гориво е 5л.100км.


Галерия Saab PhoeniX Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg