Автор: pavel
Публикувано на: 10.03.2011 21:47:24

Рейтинг:

Женева

Един от най-горещите щандове на изложението в Женева определено е този на швейцарската тунинг компания Mansory, а може би най-отличаващия се автомобил на него е така нареченият Siracusa. Екстравагантното возило е базирано на Ferrari 458 Italia, а наименованието му както вероятно сте се досетили, идва от едноименния град в Италия.

Автомобилът е получил доста карбонови елементи, но не може да се сравнява с повечето коли на Mansory, на които всички части по каросерията са от композитния материал. Техният замисъл не е само естетически, като те играят важна роля за подобряването на аеродинамиката и охлаждането на двигателя.

В следствие на замяната на някои елементи с карбонови, теглото на возилото, което е в искрящо жълт цвят, е намаляло със 70кг., в сравнение с това на стандартното Ferrari 458 Italia. Интериорът на Mansory Siracusa е напълно в тон с екстериора, но при него жълтият цвят е използван само като акцент, който обаче присъства по всички елементи.

Шикозният автомобил е получил също двигателен тунинг, включващ препрограмирано ECU, нов въздушен филтър и спортна изпускателна система, резултатът от които е увеличена мощност до 590к.с. и повишен максимален въртящ момент на 560Нм.

От Mansory твърдят, че Siracusa ускорява от 0-100км/ч. за 3.2сек. и развива 330км/ч., а за по-голяма стабилност и сигурност, швейцарците са монтирали на автомобила по-ниско окачване и нови джанти с размери 20 инча отпред и 21 инча отзад, които са облечени с високоскоростни гуми Michelin PS2.


Галерия Mansory Siracusa
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg