Автор: admin
Публикувано на: 02.03.2010 11:45:16

Рейтинг:

Женева
Една от най-големите изненади на тазгодишното изложение в Женева e концептуалният хибриден суперавтомобил 918 Spyder, който Porsche представи в навечерието на изложението на закрита презентация пред медиите.

Вероятно повечето от вас се питат дали Porsche не възражда Carrera GT, но за момента от компанията не споменават нищо по този въпрос. При представянето на автомобила обаче, тестпилотът Валтер Рерл съобщи, че 918 Spyder може да направи една обиколка на пистата Нюрбургринг за по-малко от 7,30мин., което е по-бързо от Carrera GT.

В крайна сметка може да се окаже, че това сравнение не е случайно, но нека не се отклоняваме, а да наблегнем на концепцията, чиято хибридна система се състои от бензинов 3.4-литров V8 двигател, с мощност над 500к.с., два електромотора, разположени на всяка ос и доставящи допълнителни 218к.с., седемстепенна PDK трансмисия и литиево-йонни батерии, които могат да се зареждат директно от домакински контакт.

Porsche 918 Spyder Concept разполага с изцяло карбонова каросерия, благодарение на което теглото му е само 1 490кг., въпреки наличието на електромотор и батерии. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 3.2сек. и достига максимална скорост от 320км/ч., като същевременно разходът на гориво в комбиниран режим е едва около 3.0л/100км. пробег, а отделяните CO2 емисии - само 74гр/км.

Хибридната концепция може да се движи в четири режима - E-Drive, Hybrid, Sport Hybrid и Race Hybrid. Първият е изцяло електрически и позволява изминаването на 25км., докато в последния автомобилът спокойно може да се впусне в състезания на писта, тъй като при него всичко работи на 100% и в определен момент може да се използва натрупаната в батериите енергия.

918 Spyder Concept е оборудван с още множество високотехнологични системи, сред които е навигационната, свързана със софтуер, преценяващ как оптимално да се използва енергията в акумулаторите, според маршрута и терена, и сигнализиращ за най-близките зарядни станции.

Читателски коментари

avtogumi - www.points.bg 2010-03-02 14:24:20 0 отговори

avtogumi - www.points.bg

Вероятно повечето от вас се питат дали Porsche не възражда Carrera GT, но за момента от компанията не споменават нищо по този въпрос. ------------- Възраждат новия автомобил на бъдещето!

avtogumi - http://www.points.bg 2010-03-02 14:22:35 0 отговори

avtogumi - http://www.points.bg

3.0л/100км. Това не го вярвам...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg