Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2010 00:06:47

Рейтинг:

Женева
Bentley Mulsanne направи дебют на миналогодишния салон във Франкфурт, но въпреки това, британската компания изложи новия модел и на щанда си в Женева, където разкри всички подробности за него.

Най-любопитната информация, която до момента не беше оповестена, е за ефективността на модернизирания 6.75-литровия V8 битурбо двигател. Той доставя мощност от 512к.с., а максималният му въртящ момент достига 1020Нм., като е наличен още при 1 750об/мин.

Скоростната кутия на Mulsanne е осемстепенна автоматична, предаваща задвижването към задните колела. От компанията съобщават, че автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.3сек. и е в състояние да развива почти 300км/ч.

Среден разход на гориво от 16,9л/100км. и 393гр/км. отделяни CO2 емисии на пръв поглед изглеждат малко стряскащо, но като се вземат предвид мощта, теглото от 2 585кг. и показателите на предшественика Arnage, може да се каже, че те са приемливи. Още повече, бъдещите собственици на този автомобил  надали ще мислят за енергийна ефективност.

Габаритите на Bentley Mulsanne са 5 575мм. дължина, 1 926мм. широчина и 1521мм. височина, а разстоянието между двете оси е 3 266мм. Външният вид на модела вдъхва характерния за британските луксозни автомобили респект.

Що се отнася до интериора на Mulsanne, той може би е най-важният от целия автомобил, защото се изпипват и най-малките детайли. За него се отделят 170 часа човешки труд, като само обличането на волана отнема 15 часа. Неслучайно от Bentley определят автомобила като президентски апартамент на четири колела.

Продажбите на Bentley Mulsanne е предвидено да стартират това лято, като неговата цена все още не е известна, но тя едва ли е от значение за хората решили да притежават тази луксозна лимузина.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg