Автор: admin
Публикувано на: 16.03.2009 00:32:20

Рейтинг:

Женева

На автосалона в Женева, направи дебют новият Focus RS, с който Ford отбеляза завръщането на обозначението RS в своите модели. Продажбите на автомобила ще стартират през април, като той ще се предлага в повече от 20 европейски страни.

Focus RS се задвижва от 2.5-литров бензинов двигател, чиято мощност е 300к.с. при 6500об/мин., а максималният му въртящ момент достига 410Нм. в диапазона 2300 - 4500об/мин. Тези характеристики превръщат модификацията в най-мощният Focus, произвеждан някога.

Спортният автомобил е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 5,9сек. и да развива максимална скорост от 263км/ч. Въпреки сериозните технически показатели, средният разход на гориво е 9,5л. на 100км пробег, а отделяните CO2 емисии - 225 гр/км.

Горещият хечбек е базиран на Focus ST, но е с 40мм. по-широк от него, а по предните му броня и капак са се появилинови въздушни отвори. Автомобилът е получил така нареченото окачване RevoKnuckle, гарантиращо максимална стабилност, дори и при високи обороти.

Ford Focus RS ще се предлага в три цвята на купето - зелено, бяло и тъмно синьо. За интериора освен тапицерии, в които участват изброените цветове, е предвиден и черен кожен салон. Автомобилът е с 19-инчови джанти и седалки Recaro, а цената му ще запова от 39 000 евро. 


Галерия Ford Focus RS 2009
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg