Автор: pavel
Публикувано на: 06.10.2011 22:30:02

Рейтинг:

Jeep

Американската компания Jeep вече представи няколко концептуални електоромобила, базирани на нейни модели, но сега разбираме, че тя е решила да създаде и серийна версия на един от тях, която ще се появи на пазара през 2012-та.

Става въпрос за електрическия Jeep Wrangler EV, чиято концепция видяхме още през 2008г., но поради финансовите затруднения на компанията майка Chrysler, проектът за електрически превозни средства на концерна беше временно замразен.

Автомобилът е оборудван с електрически агрегат, доставящ мощност от 268к.с. и въртящ момент 400Нм., като концепцията може да се похвали с ускорение от 0-100км/ч. за 9.0сек., но максималната скорост, която достига е само 145км/ч.

Енергията за електромотора се доставя от комплект литиево-йонни батерии, а когато те се изхабят, се включва малък двигател с вътрешно горене, чиято единствена функция е да ги презарежда.
 
С електроенергията в батериите Jeep Wrangler EV изминава 64км., но 30-литровият резервоар и малкият бензинов агрегат увеличават автономията до 640км. Разбира се, батерията може да се зарежда и в домакински контакт, но процедурата отнема 6 часа.


Галерия Jeep EV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg