Автор: admin
Публикувано на: 15.08.2010 22:42:18

Рейтинг:

Jaguar
Както вече сме отбелязвали, тази година Jaguar чества 75 години от пускането на първия си автомобил, като по този повод компанията е създала няколко специални версии на свои модели. В началото на юни видяхме XKR 75, а сега ставаме свидетели на XKR175 и концептуалния XJ75 Platinum.

Събитието, което Jaguar използва, за да отбележи юбилея е Pebble Beach Concours D'Elegance в Калифорния, където са изложени трите автомобила, а това съвсем не е случайно, тъй като именно там най- вероятно тези модели ще намерят бъдещите си собственици.

Както подсказва името, Jaguar XKR175 ще бъде произведен в лимитирана серия от 175 бройки, а цената му ще започва от 104 500 щатски долара. За разлика от XKR 75, при който мощността беше нараснала с 20к.с., XKR175 разчита на стандартния 5.0-литров V8 двигател, доставящ 510к.с.

XKR175 може да се похвали с нов оптичен пакет, включващ брони, странични прагове, заден дифузер и спойлер на задния капак. Джантите са 10-спицови с размер 20 инча, цветът на каросерията е Ultimate Black, а интериорът е оформен с тъмна кожена тапицерия и декорации с пианолак и дървено покритие.

Концепцията XJ75 Platinum пък е базирана на серийния XJ с дълго междуосие, като е оборудвана със стандартния за модела 5.0-литров V8 двигател, с мощност 470к.с. И докато агрегатът и окачването са запазени същите, то екстериорът и интериорът са претърпели доста модификации.

Външните промени включват нови брони и странични прагове, уникални 22-инчови джанти и множество хромирани елементи. Цветовата комбинация от бяло и черно на екстериора е прехвърлена и във вътрешността на автомобила. Интериорът е оформен с кожена тапицерия и облечени във велур акценти, а специално за концепцията е създаден уникален часовник Bremont.

Галерия Jaguar XKR175
Jaguar XKR175
Jaguar XKR175
Jaguar XKR175
Jaguar XKR175
Тагове: Jaguar, Jaguar XKR, Jaguar XJ
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg