Автор: vladi
Публикувано на: 06.01.2011 10:31:45

Рейтинг:

Hyundai

От централата на Hyundai съобщиха, че компанията ще представи концепцията на хечбека Veloster на изложението в Детройт, започващо другата седмица. Засега ни спестяват подробностите около автомобила, но се предполага, че той се отличава с необичайни дизайнерски решения и с нисък разход на гориво.

Най-интересното в модела е очакваната асиметрична конфигурация на купето – една врата от страната на шофьора и две от другата. Отзад автомобилът е снабдена с голяма, явяваща се в този случай четвърта врата.

Veloster не е хибрид, а изцяло бензинов модел. Двигателят му е четирицилиндров с обем 1.6-литра, използващ напредничава технология, и заедно с трансмисията с двоен съединител осигурява мощност от порядъка на 140к.с. и разход на гориво под 5,8л/100км.

Според ръководителя на Hyundai America, Джон Крафсик, производствената версия на Veloster ще запази между 70 и 80 процента от дизайнерската философия на представената в Детройт концепция. Очаква се появата и на модификации с 1.6-литров двигател с принудително пълнене и с 2.0-литров агрегат с мощност около 200к.с.


Hyundai загатна за новия си модел Veloster
Hyundai загатна за новия си модел Veloster
Тагове: Hyundai, Hyundai Veloster
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg