Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2009 22:42:28

Рейтинг:

Hyundai

В момента целият автомобилен свят е вперил поглед в провеждащото се изложение във Франкфурт, където дебютират наистина впечатляващи модели и концепции, но същевременно в Южна Корея компанията Hyundai представи официално новото поколение на Sonata, което в Европа ще се продава под името i40.

Автомобилът е получил коренно променена визия, като някои специалисти оприличиха формата му като тази на популярните в последно време четириврати купета. Корейците са се постарали доста и за интериора на колата, който е в съвременен стил, за направата му са използвани висококачествени материали и е оборудван с множество модерни технологии.

Габаритите на новия Hyundai Sonata са 4 820мм. дължина, 1 835мм. широчина и 1 470мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 795мм. Това ще рече, че автомобилът е малко по-дълък и по-широк от предшественика си, но височината му е намалена.

Продажбите на седана на родния му пазар ще стартират съвсем скоро, като първоначално той ще се предлага с новия 2.0-литров бензинов двигател Theta II Mpi, който е с мощност 165к.с. и максимален въртящ момент 202Нм. Средният разход на гориво с него е 7.8л/100км., което е с 11% по-малко в сравнение с настоящия модел с 2.0-литров агрегат.

През януари 2010-та година, Hyundai Sonata вече ще е наличен и с новия 2.4-литров бензинов Theta II GDI агрегат, с който моделът ще се предлага и в САЩ, но за момента все още не са известни неговите характеристики. Продажбите на автомобила в Европа също ще стартират в началото на следващта година, но не е ясно с какви агрегати ще се предлага тук.

От Hyundai посочват, че очакват до края на 2009-та да продадат 60 000 броя от новата Sonata, за чието разработване са похарчени 372 милиона щатски долара. Плановете на южнокорейската компания предвиждат през 2011-та годишните продажби да достигнат 450 000.


Галерия Hyundai Sonata 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg