Автор: admin
Публикувано на: 06.10.2009 22:11:51

Рейтинг:

Honda
Японската компания Honda обяви пред изданието CarDesignNews.com, че ще затвори дизайнерския си център в немския град Офенбах. Решението е взето миналия месец, а студиото ще престане да съществува от края на ноември.

Дизайнерско ателие на Honda в Офенбах е ангажирано с разработването на автомобили и мотоциклети. То е открито през 1992г. и се простира на площ от 3 000кв.м. Сред най-популярните проекти на студиото са концепциите Small Hybrid Sports, Neukom и OSM. Последната беше представена на изложението в Лондон през 2008г., като нейното бъдеще остава неясно.

Някои източници твърдят, че закриването на дизайнерския център на Honda в Офенбах няма да повлияе върху функционирането на други звена на компанията, като разработки на двигатели, трансмисии и други технологии.

Според Honda, затварянето на това европейско студио е последица от глобалното преструктуритране на дейността на компанията, продиктувано от сегашната икономическа ситуация. За момента не е ясно какво ще се случи с другия дизайнерски център на японците в Европа, намиращ се в Милано.

Тагове: Honda
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg