Автор: admin
Публикувано на: 02.11.2008 22:48:50

Рейтинг:

Хамилтън
След истинска драма, разиграла се на пистата Интерлагос в Бразилия, Люис Хамилтън стана новият световен шампион във Формула1. Британецът се добра до необходимите му за триумфа точки едва в последната обиколка, когато успя да изпревари пилота на Toyota Тимо Глок и да финишира на пета позиция. Освен че е най-младият състезател спечелил отличието, Люис е и първият чернокож, окичил се с титлата във Формула1.

Победител в днешното състезание стана основният конкурент на Хамилтън – Фелипе Маса, който беше безгрешен пред родна публика. Бразилецът стартира от полпозишън и нито за миг не изпусна водачеството на колоната, но това се оказа недостатъчно за световна титла.

На второ място завърши отлично представилият се в последните няколко кръга пилот на Renault Фернандо Алонсо, а трети на почетната стълбичка застана съотборникът на Маса в тима на Ferrari и миналогодишен световен шампион Кими Райконен.

Въпреки изпуснатата титла, от Ferrari трябва да са доволни от представянето си през този сезон. Те успяха да триумфират при конструкторите, което е от изключителна важност за тях.

Хамилтън стана най-младият световен шампион във Формула1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg