Автор: admin
Публикувано на: 30.09.2009 11:59:09

Рейтинг:

Германци

Напоследък от всички краища на света идват предложения за електрически автомобили и то не само от реномирани компании. Някои оборудват серийни модели с електродвигатели, други правят изцяло нови разработки, а немската компания e-Wolfe е трансформирала суперавтомобила Ferrari Enzo в електромобил.

Така нареченият e-2 представлява едноместно превозно средство, оборудвано с четири електродвигателя, чиято обща мощност е 400kW (536к.с.), а максималният им въртящ момент достига 1 000Нм.

Благодарение на ниското си тегло (по-малко от 900кг.), което е постигнато чрез използването на композитни материали като карбон и фибростъкло, e-Wolfe e-2 ще има впечатляващи динамични характеристики, когато бъде пуснат на пазара през 2011-та година, но за съжаление максималната му скорост ще е с електронно ограничение на 250км/ч.

Габаритите на e-Wolfe e-2 са 5 000мм. дължина, 1 900мм. широчина и 1 200мм. височина. Електрическият суперавтомобил ще изминава повече от 300км. с напълно заредени батерии, като 80% от техния капацитет ще може да се възобновява само за 30мин. 


Галерия e-Wolf e-2
Германци превърнаха Ferrari Enzo в електрически суперавтомобил
Германци превърнаха Ferrari Enzo в електрически суперавтомобил
Германци превърнаха Ferrari Enzo в електрически суперавтомобил
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg