Автор: admin
Публикувано на: 13.04.2010 00:05:55

Рейтинг:

Geely
Китайската компания Geely разпространи първи официални снимки на концептуалния автомобил Englon TXN, чиято серийна версия ще замени в близко бъдеще настоящите черни таксита в Лондон.

Снимки на модела бяха публикувани в сайта Autohome, а премиерата му е предвидено да се състои на изложението в Пекин, което ще се проведе в края на този месец.

Вероятно се интересувате защо китайци ще правят лондонски таксита. Причината за това е, че Geely в момента притежава 19,9% от компанията Manganese Bronze Holdings, която е собственик на London Taxis International, а в близко бъдеще ще придобие мажоритарния пакет.

London Taxis International произвежда лондонските таксита от 1948г. в град Ковънтри, но новите автомобили ще се сглобяват и в Китай, като 60 човека от настоящата фабрика ще останат без работа, но тя ще продължи да функционира.

Geely и Manganese Bronze Holdings подписаха споразумение за изграждане на производствени мощности в Шанхай, където ще се сглобяват лондонските таксита, като инвестицията възлиза на 100 млн. щатски долара, а британците притежават само 38% от новата компания.

В китайския завод обаче ще се произвеждат 20 000 таксита годишно, докато този в Ковънтри има максимален капацитет от 2 500. Това ни навежда на мисълта, че ще има и други градове, по чиито улици ще се движат емблематичните за Лондон таксита или техни подобия.

Източник: autohome.com.cn

Галерия Geely Englon TXN
Тагове: Geely, Geely Englon TXN
Читателски коментари

Анонимен 2010-07-05 08:07:07 0 отговори

Анонимен

е те така е е*ава мамата на традициите...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg