Автор: admin
Публикувано на: 10.08.2010 08:20:21

Рейтинг:

GM
През миналата седмица Bright Automotive и General Motors обявиха, че са постигнали съглашение за създаване на стратегическо партньорство и, че GM ще осигури финансиране на производителя от Индиана. Това е първата инвестиция от подобен тип за новосформираното подразделение на GM, General Motors Ventures, LLC, която ще даде възможност за ускоряване на процеса на производство на революционния плъг-ин хибриден автомобил с транспортно предназначение IDEA на компанията Bright.

Компаниите подписаха меморандум за разбирателство през юли, а миналата седмица General Motors Ventures LLC осигури финансиране на Bright. До края на годината двете компании възнамеряват да приключат с формалните договорености. След завършване на цялата процедура по сключване на съглашението, General Motors Ventures ще получи миноритарен дял в Bright Automotive, а Bright – достъп до технологии на GM, както и модерни системи в областта на двигателите и трансмисиите. 

Bright стартира проекта за IDEA от нулата, допитвайки се до клиентите и подхожда по новаторски начин към продуктовата разработка, фокусирайки се към олекотяване на конструкцията, оптимизиране на аеродинамиката и създаване на високоефективно задвижване. Резултатът е един мултифункционален товарен автомобил, създаден с цел висока ефективност и опазване на околната среда.

IDEA намалява изключително разходите на собствениците на автопаркове, благодарение на значително по-ниската консумация на гориво от равностойните по транспортни качества автомобили, използвани в момента. IDEA се задвижва изцяло с помощта на електричество в рамките на първите 40 мили (64 км.) преди да премине в режим на хибридно задвижване със среден разход от 6,5 литра. Така в зависимост от дневния режим на движение автомобилът може да постигне общ среден разход от 2,3л/100км. Компанията Bright Automotive предоставя повече данни за IDEA на адрес www.brightautomotive.com.

Галерия Bright Automotive
GM инвестира в разработчик на електромобили и хибриди
Тагове: Други, GM, Bright Automotive, IDEA
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg