Автор: admin
Публикувано на: 27.05.2010 23:14:35

Рейтинг:

Футболен
Hyundai Великобритания намери уникален начин да отбележи започващото след по-малко от месец Световно първенство по футбол в ЮАР. Компанията поръча на най-известния британски тунинг-специалист да премени два i10 във футболни одежди.

Резултатът се оказа впечатляващ! Двата автомобила са покрити с изкуствена трева, върху която са начертани бели линии, достойни за най-добрия специалист по поддръжка на терените. В центъра на пъргавите „терени”, който е разположен на покрива, се извисява футболна топка с диаметър 1,5 м, а водачът гледа пътя пред себе си през мрежа, закачена на странични и напречни греди.

Докато отвън автомобилите са еднакви, интериорът на всеки от тях е индивидуален. Единият е в тон с „тревистия” екстериор, а другият е изпълнен с футболни мотиви, включително топки вместо подглавници.

Hyundai повери задачата за преобразяването на двата i10 на най-известния автомобилен художник в страната – Анди Сондърс, добре известен с творенията си от много години. Между другото той не работи с Hyundai за първи път. Преди две години Сондърс създаде фургон за сладолед на базата на i10, както и i30 с шарнирна връзка в средата специално за Автосалона в Лондон.

Двата „футболни” i10 ще бъдат използвани за дейности, свързани с популяризиране на Мондиал 2010 в различни британски градове.

Впрочем двата автомобила имат славно минало. Те бяха предоставени на Джеръми Кларксън за участие в неговия филм „Дуел”, при което леко пострадаха. Вместо да сменят огънатите панели и да ги предложат на купувачи, за които не е сигурно, че искат кола, преминала през ръцете на Стиг, хората от Hyundai решиха да покрият драскотините с изкуствена трева и да ги изправят пред ново предизвикателство.

Футболен Hyundai i10 обикаля Великобритания в навечерието на Мондиал 2010
Футболен Hyundai i10 обикаля Великобритания в навечерието на Мондиал 2010
Футболен Hyundai i10 обикаля Великобритания в навечерието на Мондиал 2010
Тагове: Hyundai, Hyundai i10
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg