Автор: vladi
Публикувано на: 21.09.2011 11:51:46

Рейтинг:

Франкфурт

Тазгодишното изложение във Франкфурт е много специално за България, тъй като на него дебютираха два автомобила, в чиято разработка са участвали родни специалисти. Вече ви запознахме със суперелектромобила Rimac Concept One, чийто интериор е изработен от Vilner, а сега е ред да отдадем заслуженото внимание и на дизайнера Деян Денков.

Талантливият българин е помагал на главния дизайнер на Renault - Лоренс ван ден Акер в създаването на външната визия на концепцията Frendzy, която има футуристичен вид и е насочена към хората, съчетаващи задълженията в бизнеса и семейството.

Renault Frendzy Concept се задвижва от електромотор с мощност 60к.с. и въртящ момент 226Нм., енергията за който се доставя от комплект литиево-йонни батерии. За момента автономията на автомобила не се разкрива, но става ясно, че той може да развива скорост от 130км/ч.

В конструкцията на концепцията са използвани множество иновативни решения, които са доста практични, като начините на отваряне на вратите, чиито замисъл е достъпът до интериора и товарното отделение да е максимално опростен.

В самия интериор също виждаме нестандартни решения. Така например вторият ред седалки се сгъва в хоризонтално положение, а тази до шофьора може да се премести максимално до таблото, освобождавайки огромно пространство за товари.


Галерия Renault Frendzy Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg