Автор: admin
Публикувано на: 07.12.2008 23:13:02

Рейтинг:

Fisker

Представяме ви първите официални снимки на серийния модел Karma Hybrid, който ще направи световен дебют на автомобилното изложение в Детройт през януари.

В сравнение с прототипа, който видяхме преди година, са направени много малко промени, като автомобилът е запазил стайлинга на четириврато купе. Предницата на серийния Fisker Karma е с различна радиаторна решетка и по-големи долни отвори за въздух, а в задната броня е вграден масивен дифузер.

Karma се задвижва от хибридна технология, наречена „Q-Drive”, която е разработена от Quantam Technologies за американските военни сили. Системата е комбинация от електродвигател, литиево-йонна батерия и 2.0-литров бензинов агрегат на GM, като общата мощност е 408к.с.

Fisker твърдят, че ако собствениците на  Karma Hybrid не изминават повече от 80км. на  ден, то разходът им на гориво няма да надвишава 2.4л. на 100км. пробег. В същото време автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6 секунди и развива максимална скорост от 201км.ч.

Хибридният Karma ще се произвежда от финладската компания Valmet Automotive, с годишен капацитет от 15 000 бройки. Цената на автомобила в САЩ ще е 87 900 щатски долара, като продажбите му там ще стартират през ноември 2009г., а цената за Европа ще бъде обявена на автоизложението в Женева през март.

 


Галерия Fisker Karma Hybrid
Fisker показа продуктовата Karma Hybrid
Fisker показа продуктовата Karma Hybrid
Тагове: Fisker, Fisker Karma
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg