Автор: vladi
Публикувано на: 23.03.2011 09:30:42

Рейтинг:

Fisker

Тази седмица в завода на финландската фирма Valmet стартира производството на хибридния автомобил Karma на американската компания Fisker Automotive, който беше показан още преди три години.

Първите доставки на Fisker Karma както в Европа, така и в САЩ, e предвиденo да бъдат осъществени още през април. Компанията планира да произвежда годишно от модела по 15 000 бройки, като цената му в САЩ е 95 900 долара, но след приспадане на държавните бонуси, тя спада на 88 400 долара.

Припомняме ви, че Karma се задвижва от хибридна технология, състояща се от два електромотора с обща мощност 403к.с. и 2.0-литров, бензинов агрегат, служещ единствено за презареждане на литиево-йонните батерии.

С електроенергията, съхранявана в батериите, автомобилът може да измине 80км., но когато на помощ се притече двигателят с вътрешно горене, автономията нараства на 480км. Самите батерии могат да се зареждат и в стандартен домакински контакт, като процедурата отнема 6 часа.

От Fisker Automotive съобщават, че Karma ускорява от 0-100км/ч. за 5.8сек. и е в състояние да се движи с максимална скорост от 201км/ч. В същото време за изминаването на 100км. в комбиниран цикъл са му необходими едва 2,35 литра гориво.


Галерия Fisker Karma
Тагове: Fisker, Fisker Karma
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg