Автор: admin
Публикувано на: 24.03.2010 22:07:11

Рейтинг:

Fiat
През следващите няколко години Fiat ще намали броя на прeдлаганите модели от 14 на 8 и ще уволни 5 000 работници, като по този начин общият персонал ще бъде съкратен от 21 400 на 16 400 души.

Информацията е публикувана в италианския вестник La Repubblica, като тези мерки са част от нов план на Fiat за периода 2010-2014г., който ще бъде представен изцяло на 21 април от изпълнителния директор Серджо Маркионе.

Все още не е известно кои модели ще бъдат свалени от произведство, но става ясно, че прибягването до подобен ход е в следствие на резкия спад в търсенето на автомобили и необходимостта от намаляване на разходите. Миналата година Fiat отчете загуба в размер на 800 млн. евро и 16% спад в продажбите.

От информацията в La Repubblica обаче се разбира, че компанията планира да увеличи производството на автомобили в Италия с цели 50%, до 900 000 бройки годишно. Освен това, в близко бъдеще ще стартира производство на седем модела в САЩ, но не става ясно дали те няма да се продават в Северна Америка под марката Chrysler.

Галерия Fiat logo
Fiat реже модели и съкращава 5 000 души
Тагове: Fiat
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg