Автор: admin
Публикувано на: 14.09.2009 22:46:53

Рейтинг:

Fiat
Въпреки че на изложението във Франкфурт ще направи дебют обновеният Fiat Punto, който ще получи наименованието Evo, от Abarth решиха именно сега да представят най-мощната версия на неговия предшественик.

Grande Punto Abarth SS е оборудван с 1.4-литров двигател, чиято мощност е 180к.с., а максималният му въртящ момент достига 270Нм. при 3 000об/мин. Той позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 7.5сек. и да развива максимална скорост от 215км/ч.

Вземайки предвид малките размери на автомобила и високата му производителност, от Abarth са се погрижили и за неговата максимална стабилност. Той е получил по-ниско с 20мм. окачване, по-мощни спирачки с перфорирани дискове и 18-инчови джанти.

Fiat Grande Punto Abarth SS е оборудван също с новата сателитна навигация с телематична функция Abarth Blue&Me MAP, разработена съвместно с Magneti Marelli. При нея данните за скоростта на автомобила, оборотите на двигателя и времето за превключване на предавките се записват и могат да бъдат анализирани по всяко време.

Автомобилът се предлага в традиционната за моделите на Abarth цветова комбинация от бяло купе с акцентиращи червени детайли и надписи, а креслата са Abarth Corsa на Sabelt, облечени с кожена тапицерия.

Fiat Grande Punto Abarth SS получи 180к.с.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg