Автор: admin
Публикувано на: 23.12.2009 11:26:35

Рейтинг:

Fiat
Високите цени на горивата и намалелите доходи на домакинствата, в следствие на икономическата криза, принуждават все повече хора да се ориентират към автомобили с по-икономични двигатели.

Проблемът на голяма част от малолитражни агрегати обаче е, че те не могат да се похвалят с висока ефективност, което принуди автопроизводителите да наблегнат сериозно върху това през последните години.

В понеделник, изпълнителният директор на Fiat Group, Серджо Маркионе, разкри плановете на компанията за следващите две години, в които влиза пускането на нов двуцилиндров бензинов турбодвигател, чийто работен обем е само 0.9 литра.

Турбоагрегатът ще е от семейството Multiair, характеризиращо се с иновативна технология за контрол на всмукателните клапи, позволяваща да се регулира притокът на въздух към двигателя, според необходимата мощност в даден момент.

Новият двигател ще е с 20% по-лек от настоящия четирицилиндров, но в същото време ще притежава същите качества като него, а консумацията на гориво и отделяните CO2 емисии ще са в много по-малки количества. Агрегатът ще е наличен в две версии (80 и 105 к.с.), а първият модел, който ще се предлага с него ще е Fiat 500.

Серджо Маркионе разкри също, че компанията работи и по атмосферна версия на този двигател, която ще е с мощност 65к.с., а на по-късен етап агрегатът ще има и версия CNG, която ще работи на газ.

Fiat 500 с 0.9-литров турбодвигател от 2010-та
Тагове: Fiat, Fiat 500, двигатели
Читателски коментари

Анонимен 2010-02-24 18:10:02 0 отговори

Анонимен

Абе селяндур с Фияат айде по полека - кой измисли ABS, ESP триточковите колани дистроника и какво ли още не мерцедес директното впръскване кой го измисли дори и французите са по креативни ситроен има един куп патенти. Италианците осен мулти еър какво са измислили? И не се знае дали ще се наложи тая техника. Ай моля. Италианците да правят дизайна за тва ги бива.

Анонимен 2010-02-01 10:11:30 0 отговори

Анонимен

Италианските боклуци не могат да стъпят на малкия пръст на немските и японските автомобили. Лафът "Купи си Фиат после да те е яд" да не е измислен случайно.

Анонимен 2010-02-01 08:57:56 0 отговори

Анонимен

След 10 години Фиат ще продаде патента за Мултиер системата и на швабите и те малко да се светнат по новите технологии. А пък до тогава ще дишат пушилкаа на Фиат технологиите.

Анонимен 2009-12-27 22:57:52 0 отговори

Анонимен

Да приятна "изненада" от ФИАТ ,да не забравяме кои са и с какви мощности и технологии разполагат....винаги са водещ тим във F1,така че това не е никаква изненада. подпис...Селяндур

Анонимен 2009-12-23 20:57:46 0 отговори

Анонимен

Аре ве селяндури с опели, бмв-та мерцедеси и аудита?Къде са иновацийте от вашите марки.Системата за електромагнитно регулиране на всмукателните клапани, май е на фиат а?Май винаги са първи, а им викате боклуци.Пу!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg