Автор: admin
Публикувано на: 27.04.2009 00:13:34

Рейтинг:

Ferrari

От Ferrari разкриха подробна информация за ексклузивния 599XX, чийто прототип дебютира на изложението в Женева през март.

Все още не се споменава колко бройки ще бъдат произведени от автомобила, но е ясно, че цената му ще е около 1.1 милиона евро, а клиентите ще бъдат избирани от Ferrari, както стана и с всички екземпляри на модела Enzo.

Ferrari 599XX е базиран на 599 GTB Fiorano, но по него са извършени доста технологични подобрения и са премахнати всички „ненужни” екстри в интериора, като климатик, аудио система и др. Промените по каросерията пък спомагат за постигане на притегателна сила от 280кг. при скорост 280км/ч. и 650кг., когато скоростта е 300км/ч.

Автомобилът е получил и така наречената система „ActiflowT”, която намалява въздушното съпротивление и допринася за изключителна стабилност на пътя. Тя обединява в себе си масивен дифузер, странични крила в задната част и специални въздушни отвори от двете страни на задната броня.

Двигателят на Ferrari 599XX е подобрена версия на този, използван при модела 599 GTB Fiorano. Неговата мощност е 700к.с. при 9 000об/мин. Агрегатът е комбиниран с усъвършенствана роботизирана ръчна трансмисия, която сменя предавките за 60 милисекунди.

Ексклузивният суперавтомобил е получил също карбоно-керамична спирачна система, второ поколение окачване SCM, подобрения по електронните системи и 19-инчови джанти. 


Галерия Ferrari 599XX
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg