Автор: pavel
Публикувано на: 23.01.2011 23:06:21

Рейтинг:

Ferrari

След месеци спекулации, италианската компания Ferrari най-накрая разкри новата си четириместна разработка FF (съкратено от Ferrari Four). Автомобилът ще дебютира на изложението в Женева през март, но все още не се разкрива кога можем да очакваме серийната му версия.

Ferrari FF се различава от всеки друг модел на марката, пускан до момента. Той е нейният първи автомобил, оборудван със система за задвижване на четирите колела, а дизайнът му е нетипичен за италианците.

Четириместният суперавтомобил е с габарити 4 907мм. дължина, 1 953мм. широчина и 1 379мм. височина, като по неговата каросерия виждаме много детайли, взаимствани от моделите 458 Italia, California, и 599 GTB Fiorano.

В интериора на Ferrari FF има достатъчно място за четирима души, които да се чувстват комфортно. Обемът на багажното отделение пък е 450л., а при необходимост той може да нарасне до 800л., като това е нещо невиждано за италианската марка.

Дизайнът на автомобила е дело на популярното студио Pininfarina, като е използвано изцяло ново шаси с доста голямо разстояние между двете оси. От Ferrari се хвалят, че тяхната система за задвижване на четирите колела 4RM е с 50% по-лека от конкурентните и, като стандартно тя предава мощността само към задните колесници, но при необходимост до 47% може да се прехвърли към предните.

Семейното Ferrari FF предлага също превъзходна динамика, като от компанията твърдят, че то ускорява от 0-100км/ч. за 3.7сек. и е в състояние да развива 335км/ч. Това е възможно благодарение на 6.3-литровия (6 262-кубиков) V12 двигател, чиято мощност е 660к.с., а максималният му въртящ момент достига 683Нм. при 6 000об/мин.


Ferrari FF – сигурност и мощ за цялото семейство
Ferrari FF – сигурност и мощ за цялото семейство
Ferrari FF – сигурност и мощ за цялото семейство
Тагове: Ferrari, Ferrari FF
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg